Verslag NK Seniorengolf 2011

VERSLAG NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP SENIORENGOLF 2011

De NGF (Nederlandse Golf Federatie) organiseerde samen met de Stichting ESO

op vrijdag 3 juni 2011 het Nederlands kampioenschap van de  heren senioren dubbel negen golfcompetitie. Het kampioenschap werd voor het tweede jaar gespeeldop de baan van Golfclub Westerwolde in Vlagtwedde

Jaarlijks spelen meer dan 800 golfers in het voorjaar in teams van zes spelers in regionale competities. Tijdens deze finale speelden de regionale poulewinnaars om het Nederlands kampioenschap. De wedstrijdvorm waarin werd gespeeld was matchplay, d.w.z. dat er per hole kon worden gewonnen, gelijkgespeeld of verloren.

 

Door golfclub Westerwolde werden de spelers onthaald op koffie met koek. Ze werden welkom geheten door vice-voorzitter Joop Klimp en kregen de laatste instructies van wedstrijdleider Jacques van den Bos, waarna ze in prachtig zomerweer in vijftien groepjes van twee een spannende strijd leverden.

In de baan werden ze ondersteund door leden van de club die als spotters waar nodig hielpen om uit de richting geraakte ballen op te sporen.

De prijsuitreiking werd gedaan door Abe Jan ter Beek  van de NGF, die Golfclub Westerwolde bedankte voor het initiatief om dit Nederlands kampioenschap wederom op deze baan te laten spelen. Hij complimenteerde de club met de mooie baan en sprak de wens uit dat deze finale een traditie zou worden.

Het geheel werd afgesloten met een superbuffet in restaurant Greens.

 

Voor nadere toelichting:

Jacques van den Bos (wedstrijdleider)

0599.313535

[email protected]