Seniorengolftoernooi ESO 2009 geslaagd

Het Emslandermeer Senior Open ( ESO ) 2009, het golftoernooi voor senioren dat werd georganiseerd onder de vlag van de Stichting Golfsport Westerwolde, is geslaagd. De bijna zeventig deelnemers en deelneemsters, vooral uit Noord-Nederland, bestreden elkaar in een sportieve en gezellige sfeer op de banen van Golfclub Westerwolde in Vlagtwedde, Golfclub de Semslanden in Gasselte en Golfclub Gutshof in het Duitse Papenburg. De wedstrijden werden gespeeld van 11 tot en met 15 mei en afgesloten met een gezamenlijk diner in restaurant Greens, het officieuze clubhuis van Golfclub Westerwolde.

Hoofdsponsor was het Parc Emslandermeer. Subsponsoren waren Interpolis, ABN/Amro, Worldwide Gifts, de gemeente Vlagtwedde en een aantal hotels en restaurants in de omgeving.

De eerste prijs, een verblijf van een week voor twee personen, inclusief greenfees, in een bungalow op Golfpark Cochem aan de Moezel in Duitsland, aangeboden door de directie van Parc Emslandermeer,werd gewonnen door Jan Willem Schuit uit Zwolle. De tweede prijs, een week in een zespersoons bungalow op het Parc Emslandermeer, eveneens inclusief greenfees, ging naar Henk Hovenkamp uit Glimmen en de derde prijs, een midweekverblijf op Parc Emslandermeer, was voor Ben Mulder uit Emmen.

Daarnaast ontvingen de winnaars een beker ter herinnering.

Birdieking 2009 werd Albert Hemssems uit Vlagtwedde.

Het ESO-toernooi vond dit jaar voor de tweede maal plaats. Het aantal deelnemers verdubbelde vergeleken met het eerste jaar en het enthousiasme van de mensen die meededen heeft de ESO-commissie doen besluiten volgend jaar wederom een ESO-toernooi te organiseren. De limiet is voorlopig gesteld op negentig deelnemers omdat vooral de relatieve kleinschaligheid van dit toernooi op prijs wordt gesteld.