Het Senior Open

weer

Senior-Open is een initiatief met als doel de golfsport voor ouderen meer bekendheid te geven, hen meer speelplezier te verschaffen en toernooien voor hen toegankelijker te maken.Dit doet Senior-Open door toernooien te organiseren met open inschrijving en door financieel laagdrempelig te zijn.

weer

 

Golf is een fantastische sport, ook voor senioren. Al spelend werk je voortdurend aan je conditie en dat in een altijd mooie natuurlijke omgeving. Naast het spelen op de eigen baan zoeken veel senioren naar mogelijkheden om hun sport ook eens te bedrijven in een andere omgeving en te spelen tegen andere mensen dan de eigen clubleden. Vaak hangt daar een aardig kostenplaatje aan. Senior-Open maakt het mogelijk om tegen zo laag mogelijke kosten deel te nemen aan een toernooi dat minstens twee extra aantrekkelijke kanten heeft: je speelt op drie verschillende banen, waarvan één in Duitsland en het aantal deelnemers wordt bewust kleinschalig gehouden. Dat internationale tintje en het stellen van een limiet aan het aantal deelnemers wordt zeer op prijs gesteld, dat blijkt uit de reacties. Bovendien zit er midden in het vierdaagse evenement altijd een rustdag.

Bij dit toernooi gaat het om het spelgenot en het plezier aan elkaar, zonder echter het competitie-element uit het oog te verliezen. Dat te bereiken vormt een uitdaging voor de organisatie; in de afgelopen zeven jaar is het steeds gelukt!

Elke dag zijn er een paar aardige prijzen te winnen.  Ook wordt er jaarlijks gestreden om de titel “birdie-queen/king”.

Gewoon een heerlijk toernooi voor al die mensen, die niet zwaarwichtig willen doen, maar lekker hun balletje willen slaan in nieuwe omgevingen en die het leuk vinden om andere mensen te ontmoeten.

Vind je jezelf niet goed genoeg? Onzin, tot en met hcp 36 kan er ingeschreven worden en er wordt strokeplay met handicapverrekening gespeeld, met een maximaal per hole te noteren aantal slagen van 2 x par + 2.

Mocht je voldoende belangstelling hebben gekregen, stuur ons dan even je e-mailadres, dan zullen wij je op de hoogte houden van onze ontwikkelingen.