Nieuwsbulletin nr.8: ESO 2014 geweldig verlopen

Onderstaand persbericht is verzonden naar de in aanmerking komende media:

ESO 2014, internationaal golftoernooi voor senioren, verliep geweldig

Vrijdag 23 mei vond de finale plaats van het Emslandermeer Senior Open, internationaal golftoernooi voor senioren. Vier dagen lang werd er gespeeld op de banen van Golfclub Westerwolde in Vlagtwedde, De Compagnie in Veendam en Gut Düneburg in Haren, Duitsland. De zevende editie van dit geliefde toernooi werd gewonnen door Dinant ter Weeme van Golfclub De Semslanden in Gasselte. Tweede werd Dirk Jongejan van GC Westerwolde en derde werd Wim Janssen van GC Zwolle.

Vanaf het allereerste ESO-toernooi was het Parc Emslandermeer de hoofsponsor maar door het recente faillissement van dit bungalowpark moest de ESO-commissie naarstig op zoek naar een oplossing voor het wegvallen van de hoofdprijs. Dat was altijd een verblijf van een weekend of een midweek in een bungalow op het park. Luc ter Heide en zijn partner Betsie Hollak van GC Martensplek, trouwe deelnemers aan de ESO-toernooien, stelden spontaan en belangeloos hun bungalow in de Franse Dordogne ter beschikking. En vlak voor de start van ESO 2014 bood de nieuwe beheerder van particuliere bungalows op het park in Vlagtwedde, Recreamax, de tweede prijs aan. Een verblijf in een bungalow in Vlagtwedde of op bungalowpark It Wiid in Eernewoude .

De deelnemer die tijdens het toernooi de meeste birdies sloeg, Wim Janssen, ontving de Birdieking-beker. Aparte vermelding verdient de hole in one die in Veendam werd geslagen door de toernooiwinnaar van vorig jaar, Eesge Jongstra van De Drentsche in Assen.

Een heel bijzondere prijs werd dit jaar beschikbaar gesteld door de Nederlandse eigenaar Chris Matser van Van der Valk Golf Resort in Inverness, Florida. Een gratis verblijf van een week in een prachtige bungalow op dit park met gratis greenfees voor omliggende golfbanen en andere extra’s. De reiskosten waren wel voor eigen rekening. De prijs kon worden gewonnen door op hole drie van de baan in Westerwolde met je tweede slag over een vijver het dichtst bij de hole te komen. Winnaar werd GC Westerwolde-lid John Savenije. Deze prijs werd uitgereikt door Elly Zandstra die met haar echtgenoot Max had bemiddeld bij het beschikbaar stellen van deze prijs.

Het toernooi bood de organisatie de gelegenheid duidelijk te maken dat het faillissement van het park niets heeft te maken met de aangrenzende eigen golfbaan van GC Westerwolde. Om dat te onderstrepen bood Roely Volders, voorzitter van GC Westerwolde en tevens voorzitter van de ESO-commissie, aan alle negentig deelnemers van ESO 2014 twee greenfees voor de prijs van één aan.

In 2015 wordt het ESO-toernooi gespeeld van 18 tot en met 22 mei.

Aan bovenstaand persbericht willen we nog graag iets toevoegen;

De ESO-commissie, die bestaat uit Roely Volders, Jacques van den Bos en Hans Peerbolte, bedankt bestuur en leden van onze golfclub voor de medewerking aan het welslagen van ESO 2014. Het bestuur voor het gedurende drie dagen beschikbaar stellen van de baan, de leden voor het begrip dat hun baan daardoor zwaar bezet was. Daar staan extra inkomsten voor de vereniging tegenover en verbetering van de naamsbekendheid. Juist nu is dat laatste van belang omdat er verwarring bestond over de relatie tussen het Parc Emslandermeer, onze eigen baan en het ESO-toernooi. Vlak voor aanvang van het toernooi konden alle hobbels worden gladgestreken en zo kon aan de negentig deelnemers aan ESO 2014 worden uitgelegd dat onze vereniging er beter voor staat dan ooit. De ESO-commissie betreurt het dat met het faillissement de hoofdsponsor van de ESO-toernooien is weggevallen en gaat voor volgend jaar op zoek naar alternatieven.

Aan het nu gespeelde toernooi werkten verder mee: Harry Huls en Huib van Beusekom als onze ict-specialisten, Irene Cooke, Inoesjka Ploeger, Gerda Wateler en Astrid Peerbolte als gastvrouwen. Roely Volders en Jacques van den Bos als wedstrijdleiders, Hans van Leeuwen als hoofdreferee op afstand, Hans Peerbolte als man van de in-en externe communicatie.