Jaarlijks archief: 2015

Hebben wij je e-mailadres?

Waarde ESO-geïnteresseerden,

in voorgaande jaren kregen jullie van mij altijd een email om aan te kondigen wanneer de inschrijving voor het ESO, het Emslandermeer Senior Open, van start zou gaan. Door het crashen van mijn computer ( waardoor o.a. alle adressen van contactpersonen verloren waren gegaan ) was dat dit jaar niet mogelijk. Inmiddels is mijn computer gerepareerd, maar staat ook de inschrijving via www.esogolftoernooien.nl al sinds begin december open…
Ik hoop nu maar dat jullie deze mail ontvangen! Mocht het zo zijn dat je inmiddels onze website hebt bezocht en op de hoogte bent van ESO 2016, maar er nu via deze site achter komt dat je deze mail niet hebt ontvangen, laat me dat dan even weten via [email protected].

Prettige feestdagen en tot ziens tijdens ESO 2016!

namens de ESO-commissie,

Hans Peerbolte

Nieuwsbulletin ESO 2016 nr.1 december 2015

Een lichtpuntje in deze donkere dagen: vanaf 4 december is de inschrijving voor ESO 2016 geopend! In voorgaande jaren werd u ook via de email op de hoogte gebracht van dit heugelijk feit, maar de computer van Hans Peerbolte is ontregeld en daardoor is ook zijn lijst van ESO-contactpersonen zoek. Er wordt gewerkt aan een oplossing! Is uw emailadres trouwens gewijzigd? Laat dit dan even apart weten via [email protected].

Het Emslandermeer Senior Open wordt gespeeld van 30 mei tot en met 3 juni. Met een rustdag op 1 juni. Gespeeld wordt op de banen van Golfclub Westerwolde in Vlagtwedde, Golfclub De Compagnie in Veendam en Golfclub Gutshof in Papenburg, Duitsland.
Ook ditmaal wordt er strokeplay met volledige handicapverrekening gespeeld, met een maximale score van twee keer par plus twee om de doorstroming op de baan te bevorderen.
Het inschrijfgeld is gehandhaafd op 111 euro. Spelers met speelrecht op de deelnemende golfclubs krijgen € 21 korting op het inschrijfgeld omdat ze één van de toernooidagen op hun eigen baan spelen.
Lees voor het inschrijven het wedstrijdreglement elders op deze website goed door omdat u met uw inschrijving verklaart met de bepalingen daarin akkoord te gaan.
Wacht niet te lang met inschrijven en betalen! De praktijk van de afgelopen jaren heeft ons geleerd dat het toernooi binnen enkele weken is volgeboekt. Wie te laat is komt op een wachtlijst. Wanneer uw naam veertien dagen nadat u zich heeft ingeschreven en heeft betaald nog niet op de lijst van deelnemers staat vermeld neem dan contact op met Roely Volders via [email protected].

Nieuwsbulletin nr.6 mei 2015: ESO 2015 kende spannende finale

 

Hieronder het persbericht dat direct na afloop van ESO 2015 werd verzonden naar de in aanmerking komende media:

Noordelijke winnaars van landelijk golftoernooi

Aan de achtste editie van het Emslandermeer Senioren Open, dat werd gespeeld van 18 tot en met 22 mei, deden spelers van dertig golfverenigingen uit het hele land mee, maar de drie hoofdprijzen werden gewonnen door leden van noordelijke clubs. Negentig dames en heren streden onderling in een goede sfeer op de banen van Golfclub Westerwolde in Vlagtwedde , Golfclub De Compagnie in Veendam en Golfclub Gutshof in het Duitse Papenburg.

Eerste werd Gezienus Hanken van Burggolf Emmen die in voorgaande jaren al vaker in de prijzen viel. Hij won een weekend in een luxe zespersoons bungalow, naar keuze op het Parc Emslandermeer in Vlagtwedde of op bungalowpark  “It Wiid” in het Friese Eernewoude. Deze prijs was beschikbaar gesteld door hoofdsponsor Recreamax, het bedrijf dat op beide parken bungalows verhuurt. Hij werd uitgereikt door directeur Nel Hollema.

Tweede werd Eesge Jongstra van Golfclub De Drentsche in Assen, winnaar in 2013. Zijn prijs: een tiendaags verblijf in een prachtige bungalow met prive zwembad in het Van der Valk Resort in Inverness,  Florida. De vliegreis is weliswaar voor eigen rekening maar het verblijf en het gebruik van golfbanen in de omgeving is gratis. Directeur Chris Matser van dit resort wil hiermee zijn vakantieverblijf onder de aandacht van Nederlanders brengen.

Derde tenslotte werd Dinant ter Weeme van Golfclub De Semslanden in Gasselte, winnaar van het toernooi in 2014. Hij kreeg een wijnpakket, aangeboden door restaurant Greens in Vlagtwedde. Dit restaurant ligt direct naast het Parc Emslandermeer en naast de baan van Golfclub Westerwolde.

De prijs voor de man die de meeste birdies sloeg ging naar een niet-Noorderling:  Henk Kroeke uit Sint Pancras, lid van Golfclub Dirkshorn.

P1000290

Van links naar rechts: Eesge Jongstra, Gezienus Hanken en Dinant ter Weeme

In 2016 wordt het ESO-toernooi gespeeld van 30 mei tot en met 3 juni. 

 

 

 

Nieuwsbulletin nr.5 mei 2015 : een heel bijzondere tweede prijs!

Toernooideelnemers Max en Elly Zandstra, lid van Golfclub Westerwolde, hebben in 2014 bemiddeld bij de realisering van een heel bijzondere prijs: de Tweary. Die prijs was voor diegene die tijdens het toernooi zijn tweede bal op hole 3 van Golfclub Westerwolde het dichtst bij de hole speelde. Daarom heette deze prijs ook geen Neary maar een Tweary. Hij werd toen gewonnen door John Savenije.

Voor ESO 2015 is die prijs bestemd voor de winnaar van de tweede overall prijs. Hij bestaat uit een verblijf in een bungalow op het park van Chris Matser, Van Der Valk Golfresort Inverness, Florida! Het betreft hier een 4-persoons villa met privé zwembad. Gratis greenfees voor negen golfbanen in de omgeving en gratis toegang tot de fitness- en spafaciliteiten. Chris Matser wil zijn park graag onder de aandacht brengen van Nederlandse golfers. Het is alleen wel zo dat u zelf de reis er naar toe zult moeten bekostigen. Als je even kijkt op www.valkusa.nl dan denken wij dat dit geen belemmering meer betekent!

 

Nieuwsbulletin nr.4 april 2015

Speciale aanbieding ESO-polo’s van Golf USA in Assen

Golf USA in Assen sponsort sinds 2014 de ESO-commissie met prachtige Nike Victory polo’s in de kleur University Red, zodat je als deelnemer aan het toernooi direct kunt zien wie er in de organisatie zit. Het bedrijf koppelt daar wederom een bijzondere aanbieding aan voor iedereen die is geïnteresseerd in ESO 2015. Als deelnemer of als anderszins betrokkene kun je dezelfde polo kopen, maar dan voor de dames in Bold Berry en voor de heren Court purple (beide een soort paars) met een geborduurd ESO-logo en het jaartal 2015 op de borst. De heren kunnen kiezen uit de maten XXL, XL, L, M en S en dames uit XL, L, M, S en XS. Door modebewuste dames wordt geadviseerd de shirts voor de dames in de eigen maat te bestellen en voor de heren een maatje kleiner (dus een XL bestelt een L).

Het toernooi-aanbod is van 59 voor 45 euro. Interesse? Geef dan je bestelling op aan Jacques van den Bos via [email protected]  en maak het bedrag over naar onze bankrekening NL80RABO0153719850. Bestelling en betaling moeten vòòr 30 april gedaan zijn.

De ESO-organisatie verdient niets aan deze bijzondere aanbieding. Wij brengen hem onder de aandacht als tegenprestatie voor de sponsoring door Golf USA. Voor meer informatie of voor een afspraak om te passen kun je contact opnemen met dit bedrijf door te bellen: 0592-421880 of 0653422440. Neem ook eens een kijkje op www.golfusaassen.nl !

Nieuwsbulletin nr. 3 april 2015

Dirk Jongejan, tweede in 2014:

“Fantastisch weekend gehad in prachtige bungalow van Recreamax!”

Vlak voor de start van het Emslandermeer Senior open in 2014 ging de hoofdsponsor, het Parc Emslandermeer in Vlagtwedde, failliet. De ESO-commissie ging onmiddellijk op zoek naar nieuwe sponsoren. Eerst stelden Luc ter Heide en zijn partner Betsie Hollak, allebei enthousiast deelnemer aan het toernooi, spontaan een verblijf in hun bungalow in de Dordogne als eerste prijs beschikbaar. En op het laatste moment kwam de nieuwe verhuurorganisatie van de particuliere bungalows op het Parc Emslandermeer, Recreamax,  met een geweldige tweede prijs op de proppen: een verblijf in een bungalow op het park in Vlagtwedde of op het bungalowpark “It Wiid” in het Friese Eernewoude.

De ESO-commissie is verheugd dat Recreamax  in 2015 hoofdsponsor is van het ESO-toernooi en weer zo’n aantrekkelijk verblijf in een vakantiebungalow beschikbaar stelt. Tweede prijswinnaar Dirk Jongejan van Golfclub Westerwolde schreef  een uiterst positief verhaal over hoe hij vorig jaar het verzilveren van zijn prijs heeft beleefd:

“Jannie en ik werden zeer gastvrij ontvangen toen wij op “It Wiid” arriveerden. We gingen met de waardebon op de foto en werden ondergebracht in een prachtige bungalow. Maar dat niet alleen! We kregen ook een boot ter beschikking en ontvingen een fles wijn en een mooi poloshirt van het park. Het was allemaal perfect geregeld. Jannie en ik hebben er een prachtig weekend gehad.”

Geen wonder dat Dirk zich weer heeft opgegeven voor ESO 2015. Overigens niet uitsluitend vanwege het winnen van deze prijs maar ook, zoals hij schrijft:

“Omdat het toernooi ieder jaar heel gezellig is. Leuke mensen en super georganiseerd. Je wordt iedere ochtend verwelkomd door twee aardige dames en je speelt op mooie banen. We zijn nu weliswaar naar het Westen verhuisd maar voor dit toernooi kom ik graag weer naar het prachtige Groningen toe!”

Nieuwsbulletin nr.2 februari 2015: Recreamax biedt hoofdprijs aan

De inschrijving voor ESO 2015 verliep net als in voorgaande jaren verheugend vlot. Voor het eerst staan er nu zelfs mensen op de reservelijst. De praktijk heeft uitgewezen dat er elk jaar deelnemers om verschillende redenen moeten afzeggen en dan is het prettig voor de organisatie om een beroep te kunnen doen op de mensen op die reservelijst.

Naast een heleboel vaste deelnemers hebben zich ditmaal ook veel nieuwe namen ingeschreven. Dat moet haast wel het gevolg zijn van mond-tot-mondreclame!

Recreamax is het bedrijf dat sinds vorig jaar de exploitatie van een deel van de bungalows op het Park Emslandermeer heeft overgenomen. Wij zijn er trots op dat Recreamax de traditie van de vorige parkdirectie wil voortzetten en als hoofdprijs voor ons toernooi een midweek of weekend-verblijf in een bungalow aanbiedt. Deze geweldige prijs kan ook worden besteed op bungalowpark It Wiid in het Friese Eernewoude waar Recreamax eveneens werkzaam is.

Wie tijdens ESO 2015 op bungalowpark Emslandermeer wil verblijven kan zich eveneens wenden tot Recreamax en een op maat gesneden pakket aan voorzieningen regelen. Uitgangspunt is een basis-arrangement dat u zelf kunt aanvullen en dat voor de laagste mogelijke prijs wordt aangeboden. Kijk voor meer informatie op www.bungalowpark-emslandermeer.nl of op www.esogolftoernooien.nl onder “logies”.