Maandelijks archief: mei 2015

Nieuwsbulletin nr.6 mei 2015: ESO 2015 kende spannende finale

 

Hieronder het persbericht dat direct na afloop van ESO 2015 werd verzonden naar de in aanmerking komende media:

Noordelijke winnaars van landelijk golftoernooi

Aan de achtste editie van het Emslandermeer Senioren Open, dat werd gespeeld van 18 tot en met 22 mei, deden spelers van dertig golfverenigingen uit het hele land mee, maar de drie hoofdprijzen werden gewonnen door leden van noordelijke clubs. Negentig dames en heren streden onderling in een goede sfeer op de banen van Golfclub Westerwolde in Vlagtwedde , Golfclub De Compagnie in Veendam en Golfclub Gutshof in het Duitse Papenburg.

Eerste werd Gezienus Hanken van Burggolf Emmen die in voorgaande jaren al vaker in de prijzen viel. Hij won een weekend in een luxe zespersoons bungalow, naar keuze op het Parc Emslandermeer in Vlagtwedde of op bungalowpark  “It Wiid” in het Friese Eernewoude. Deze prijs was beschikbaar gesteld door hoofdsponsor Recreamax, het bedrijf dat op beide parken bungalows verhuurt. Hij werd uitgereikt door directeur Nel Hollema.

Tweede werd Eesge Jongstra van Golfclub De Drentsche in Assen, winnaar in 2013. Zijn prijs: een tiendaags verblijf in een prachtige bungalow met prive zwembad in het Van der Valk Resort in Inverness,  Florida. De vliegreis is weliswaar voor eigen rekening maar het verblijf en het gebruik van golfbanen in de omgeving is gratis. Directeur Chris Matser van dit resort wil hiermee zijn vakantieverblijf onder de aandacht van Nederlanders brengen.

Derde tenslotte werd Dinant ter Weeme van Golfclub De Semslanden in Gasselte, winnaar van het toernooi in 2014. Hij kreeg een wijnpakket, aangeboden door restaurant Greens in Vlagtwedde. Dit restaurant ligt direct naast het Parc Emslandermeer en naast de baan van Golfclub Westerwolde.

De prijs voor de man die de meeste birdies sloeg ging naar een niet-Noorderling:  Henk Kroeke uit Sint Pancras, lid van Golfclub Dirkshorn.

P1000290

Van links naar rechts: Eesge Jongstra, Gezienus Hanken en Dinant ter Weeme

In 2016 wordt het ESO-toernooi gespeeld van 30 mei tot en met 3 juni. 

 

 

 

Nieuwsbulletin nr.5 mei 2015 : een heel bijzondere tweede prijs!

Toernooideelnemers Max en Elly Zandstra, lid van Golfclub Westerwolde, hebben in 2014 bemiddeld bij de realisering van een heel bijzondere prijs: de Tweary. Die prijs was voor diegene die tijdens het toernooi zijn tweede bal op hole 3 van Golfclub Westerwolde het dichtst bij de hole speelde. Daarom heette deze prijs ook geen Neary maar een Tweary. Hij werd toen gewonnen door John Savenije.

Voor ESO 2015 is die prijs bestemd voor de winnaar van de tweede overall prijs. Hij bestaat uit een verblijf in een bungalow op het park van Chris Matser, Van Der Valk Golfresort Inverness, Florida! Het betreft hier een 4-persoons villa met privé zwembad. Gratis greenfees voor negen golfbanen in de omgeving en gratis toegang tot de fitness- en spafaciliteiten. Chris Matser wil zijn park graag onder de aandacht brengen van Nederlandse golfers. Het is alleen wel zo dat u zelf de reis er naar toe zult moeten bekostigen. Als je even kijkt op www.valkusa.nl dan denken wij dat dit geen belemmering meer betekent!