Maandelijks archief: december 2014

Nieuwsbulletin nr.1 december 2014

Denk in deze donkere decembermaand maar vast even aan een mooi seniorengolftoernooi in het voorjaar: het Emslandermeer Senior Open dat in mei 2015 voor de zevende keer wordt gespeeld. Het toernooi wordt gehouden van 18 t/m 22 mei met een rustdag op 20 mei. Gespeeld wordt ditmaal op de banen van Golfclub Westerwolde in Vlagtwedde, Golfclub De Compagnie in Veendam en Golfclub Gutshof in Papenburg, Duitsland. De inschrijving is vanaf nu geopend!

Na rijp beraad heeft de ESO-commissie besloten net als in 2014 strokeplay met volledige handicapverrekening te spelen waarbij ter wille van de doorstroming op de baan een maximale score van twee keer par plus twee wordt toegepast. Er was in 2014 enige kritiek omdat sommige deelnemers meenden dat de hogere handicappers hierdoor werden bevoordeeld ten opzichte van lage handicappers. Na het bestuderen van de eindstand bleek echter dat het overgrote deel van de mensen in de toptien bestaat uit lage handicappers.

Wacht niet te lang met inschrijven! In voorgaande jaren was het toernooi binnen enkele weken volgeboekt. Klik op de knop “Inschrijven” onder “2015” en vul alle gevraagde gegevens in. Neem onder “Wedstrijdreglement” de bepalingen door waaraan u zich dient te onderwerpen. Regel ook direct uw betaling want pas na ontvangst daarvan wordt u als deelnemer geregistreerd. Jarenlang heeft de ESO-commissie er een eer in gesteld het inschrijfgeld beneden 100 euro te houden maar dat lukt nu niet meer, onder andere door verhoogde greenfees. Deelname kost nu 111 euro. Leden van de golfclubs Westerwolde en De Compagnie betalen 90 euro omdat ze op één van de toernooidagen op hun eigen baan spelen.

Wanneer uw naam veertien dagen nadat u zich heeft ingeschreven en betaald  nog niet op de website staat vermeld als “Deelnemer“, neem dan even contact met ons op via het emailadres [email protected] .

Vanaf nu zullen wij u via nieuwsbulletins en via email regelmatig op de hoogte houden van zaken die van belang zijn voor ESO 2015, waarbij wij als organisatiecommissie hopen dat het net zo geslaagd zal verlopen als alle vorige ESO-toernooien. Leest u dit bulletin wel op de website maar heeft u het niet per email ontvangen neem ook dan even contact met ons op, dan plaatsen wij uw emailadres op de lijst.