Jaarlijks archief: 2013

Nieuwsbulletin nr.1, december 2013

 

Het duurt nog een half jaar voor ESO 2014 wordt gespeeld maar de inschrijving is thans geopend! Het toernooi wordt gehouden van 19 t/m 23 mei met een rustdag op 21 mei. Gespeeld wordt ditmaal op de banen van Golfclub Westerwolde in Vlagtwedde, Golfclub De Compagnie in Veendam en Golfclub Gut Düneburg in Haren a/d Ems in Duitsland.

Na ingewonnen in-en externe adviezen heeft de ESO-commissie besloten niet langer met ¾ handicapverrekening te werken. In plaats daarvan wordt strokeplay met volledige handicapverrekening gespeeld waarbij ter wille van de doorstroming op de baan een maximale score van twee keer par plus twee wordt toegepast.

Wacht niet te lang met inschrijven! In 2013 was het toernooi binnen enkele weken volgeboekt. Klik op de knop “Inschrijven” onder “2014” en vul alle gevraagde gegevens in. Neem onder “Wedstrijdreglement” de bepalingen door waaraan u zich dient te onderwerpen. Regel ook direct uw betaling want pas na ontvangst daarvan wordt u als deelnemer geregistreerd.

Wanneer uw naam veertien dagen nadat u de voorgaande zaken heeft afgehandeld nog niet op de website staat vermeld als “Deelnemer“, neem dan even contact met ons op via het emailadres [email protected] .

Vanaf nu zullen wij u via nieuwsbulletins en via email regelmatig op de hoogte houden van zaken die van belang zijn voor ESO 2014, waarbij wij als organisatiecommissie hopen dat het net zo geslaagd zal verlopen als alle vorige ESO-toernooien.

 

Nieuwsbulletin nr.6 mei 2013

 

ESO 2013 was een geslaagd toernooi.

Onderstaand persbericht is vrijdag 31 mei verzonden naar de in aanmerking komende media. Wij plaatsen het ook hier:

ESO SENIORENGOLFTOERNOOI GEWONNEN DOOR EESGE JONGSTRA

Het zesde ESO -Emslandermeer Senior Open-, golftoernooi voor senioren, is gewonnen door Eesge Jongstra uit Vries, lid van De Drentsche in Assen. Negentig deelnemers uit Nederland en Duitsland streden in de week van 27 tot en met 31 mei op de banen van Golfclub Gutshof in het Duitse Papenburg, Golfclub De Compagnie in Veendam en Golfclub Westerwolde in Vlagtwedde. Op laatstgenoemde baan vond vrijdag de finale plaats. De strijd tussen Bart Minnee, de winnaar van vorig jaar en nieuwkomer Eesge Jongstra werd pas beslist op de zestiende van achttien holes toen Minnee zijn bal in een bunker sloeg en  punten verspeelde in zijn pogingen om daar weer uit te komen.

Wethouder Seine Lok van Vlagtwedde reikte de drie belangrijkste prijzen uit. De winnaar kreeg een midweek aangeboden in een twaalfpersoons bungalow van hoofsponsor Parc Emslandermeer, samen met vier greenfees voor de baan van Golfclub Westerwolde en een dinerbon van vijftig euro, beschikbaar gesteld door de directie van restaurants Greens en De Sultan in Vlagtwedde.

De tweede prijs ging naar eerdergenoemde Bart Minnee uit Katwijk, lid van Golfclub Zeegersloot ( een midweek in een zespersoons bungalow, en vier  greenfees ) en de derde prijs werd gewonnen door Heinz Majewski uit Bremen, lid van Golfclub Lilienthal. Ook hij ontving een midweek in een zespersoons bungalow en vier greenfees.

ESO 2013 werd georganiseerd door de Stichting ESO Golftoernooien in Vlagtwedde en behalve door hoofdsponsor Parc Emslandermeer gesteund door de restaurants Greens en De Sultan in Vlagtwedde, de RABO-bank, Autobedrijf Tjeerdsma in Winschoten, brasserie Dendermonde in Winschoten en de gemeente Vlagtwedde.

ESO 2014 wordt gespeeld in de week van 19 tot en met 23 mei.

In aansluiting op dit persbericht: Naast de overallprijzen werden er op de finaledag ook dagprijzen gewonnen: Henk van der Greft werd 1e met netto 34 punten, Gezienus Hanken werd 2e met netto 31 punten en Eesge Jongstra werd 3e met netto 28 punten.

De birdiebokaal werd gewonnen door Peter Wehnes en uitgereikt door Istvan Koning, de teruggetreden initiator van de ESO-toernooien.

Tegelijk met de finale waaraan alleen de veertig besten mochten meedoen werd een slotwedstrijd voor de overige deelnemers gespeeld op de aangrenzende Emslandermeerbaan. Ook hier vielen prijzen te winnen. De 1e  prijs was hier voor Maria Majewski, de 2e voor Alie Melai en de 3e voor Ankie Kors. Allemaal van harte gefeliciteerd.

De organisatie van ESO 2013 was in handen van Roely Volders, Jacques van den Bos en Hans Peerbolte. Ze werden bijgestaan door een team bestaande uit Harry Huls, Huib van Beusekom, Gerda Wateler, Astrid Peerbolte, Irene Cooke en Inoesjka Ploeger.

Noteer de data van ESO 2014 alvast in je agenda en hou begin december deze website in de gaten want daarop wordt aangekondigd wanneer de inschrijving wordt geopend!

Nieuwsbulletin nr.5 mei 2013

 

Check de groeps- en startlijsten!

ESO 2013 staat op het punt van beginnen! De definitieve groepsindelingen en startlijsten staan nu op de website ( www.esogolftoernooien.nl ). Check in het weekend nog even of er iets belangrijks in is veranderd zodat je niet op het verkeerde tijdstip op de verkeerde baan staat!

We lichten nog even een punt uit het toernooireglement inzake de scorekaarten. Die kunnen desgewenst na afloop van iedere wedstrijddag aan de wedstrijdtafel worden opgevraagd. Niet opgevraagde kaarten worden vier weken na het toernooi vernietigd.

Vraag je tijdens het spelen alvast af of je, als je de finalewedstrijd op de Westerwoldebaan vrijdag niet gaat halen, mee wilt spelen in de gelijktijdige slotwedstrijd op de Emslandermeerbaan. Dan hoef je daar niet meer over na te denken als het je aan de wedstrijdtafel wordt gevraagd! Ook hier zijn prijzen te winnen.

Vanaf nu dus maar duimen voor speelbaar weer!

Nieuwsbulletin nr.4 mei 2013

 

Gezocht: reserves en dag invallers voor ESO 2013

Het Emslandermeer Senior Open 2013 was vorig jaar december binnen enkele weken volgeboekt! Een geweldige opsteker voor de organisatie, maar het gevolg was wel dat zich daarna bijna niemand meer opgaf. De mensen die op de reservelijst stonden zijn inmiddels opgenomen in het veld van definitieve deelnemers. Er zullen vermoedelijk in de aanloop naar ESO 2013, dat wordt gespeeld van 27 tot en met 30 mei, nog wel een paar afzeggingen komen. Daarom deze oproep aan iedereen die al op de lijst van definitieve deelnemers staat: ken je nog mensen die graag mee hadden willen spelen maar die te laat waren met opgeven, licht ze in en vraag ze zich alsnog snel even aan te melden voor deelname en  het inschrijfgeld te betalen ( zie voor verdere info www.esogolftoernooien.nl ). Als je toch niet op de lijst van definitieve deelnemers komt wordt het inschrijfgeld natuurlijk teruggestort.

Daarnaast kun je je ook aanmelden als dag invaller. Dat houdt in dat je tijdens het toernooi onverwacht kunt worden gebeld om direct de plaats van een uitvaller in te nemen. Voor een dag of voor de rest van het toernooi. Die bereidwilligheid om de organisatie uit de problemen te helpen kost je niets! Eis is wel dat je een beetje in de buurt moet wonen en dat de organisatie beschikt over je ( mobiele ) telefoonnummer. Meld je aan bij [email protected].

 

Nieuwsbulletin nr.3 april 2013

Nieuwsbulletin nr.3 april 2013

De groepsindeling voor ESO 2013 komt begin mei op de website te staan. Dan kan iedereen zien op welke dag hij of zij waar moet spelen. Onze planner Harry Huls heeft zijn uiterste best gedaan met alle verzoeken van de deelnemers rekening te houden! Mocht er desondanks iets over het hoofd zijn gezien mail dat dan even naar [email protected].

De reservelijst is inmiddels volledig benut om opengevallen plaatsen in het deelnemersveld in te vullen. Omdat het heel goed mogelijk is dat er in de aanloop naar ESO 2013 nog  enkele deelnemers om allerlei redenen moeten afvallen vragen wij mensen die zich niet hadden opgegeven voor deelname omdat het toernooi was volgeboekt zich alsnog op te geven. Ze komen dan op de reservelijst als hun betaling is ontvangen. Worden ze niet geplaatst op de definitieve deelnemerslijst dan ontvangen ze hun geld terug.

Ook is het mogelijk je aan te melden als dag- invaller. Dat houdt in dat je tijdens het toernooi onverwacht kunt worden gebeld om onmiddellijk in te vallen. Het invallen kan nodig zijn voor slechts een dag of voor de rest van het toernooi. Het is logisch dat je dicht in de buurt moet wonen om snel te kunnen opdraven. Als dag-invaller betaal je niets. Wie zich hiervoor wil aanmelden dient zijn naam en telefoonnummers even te mailen naar [email protected].

Verder raden wij aan het reglement nog eens goed door te lezen, bijvoorbeeld over de tijd waarop je je vòòr je start moet melden aan de wedstrijdtafel ( 40 minuten). 5 Minuten voor je starttijd dien je bij de teebox van hole 1 te zijn. En de tijd waarbinnen je na afloop van de toernooi-dag je kaart moet inleveren bij de wedstrijdtafel is 20 minuten.

Buggygebruikers moeten hun pasje waarop ze als handicart-gebruiker staan geregistreerd bij hun eerste melding aan de wedstrijdtafel tonen.

En als laatste mededeling: er staan honderden foto’s van ESO 2011 en 2012 op de site. Om ze te bekijken kun je “foto’s” intoetsen in het zoekvakje en op de Entertoets op je toetsenbord drukken of je gaat op de website naar de knop “Archief”. Als je bij 2011 de maand mei aanklikt kom je bij een verdere verwijzing naar de foto’s van dat jaar onder “Picasso”. En als je bij 2012 de maand juni aanklikt krijg je op dezelfde manier de foto’s van dat jaar te zien. Kijk of je er zelf op staat en download ze desgewenst. Of bekijk ze nog eens om alvast in de stemming te komen voor het komende toernooi!