Maandelijks archief: mei 2013

Nieuwsbulletin nr.6 mei 2013

 

ESO 2013 was een geslaagd toernooi.

Onderstaand persbericht is vrijdag 31 mei verzonden naar de in aanmerking komende media. Wij plaatsen het ook hier:

ESO SENIORENGOLFTOERNOOI GEWONNEN DOOR EESGE JONGSTRA

Het zesde ESO -Emslandermeer Senior Open-, golftoernooi voor senioren, is gewonnen door Eesge Jongstra uit Vries, lid van De Drentsche in Assen. Negentig deelnemers uit Nederland en Duitsland streden in de week van 27 tot en met 31 mei op de banen van Golfclub Gutshof in het Duitse Papenburg, Golfclub De Compagnie in Veendam en Golfclub Westerwolde in Vlagtwedde. Op laatstgenoemde baan vond vrijdag de finale plaats. De strijd tussen Bart Minnee, de winnaar van vorig jaar en nieuwkomer Eesge Jongstra werd pas beslist op de zestiende van achttien holes toen Minnee zijn bal in een bunker sloeg en  punten verspeelde in zijn pogingen om daar weer uit te komen.

Wethouder Seine Lok van Vlagtwedde reikte de drie belangrijkste prijzen uit. De winnaar kreeg een midweek aangeboden in een twaalfpersoons bungalow van hoofsponsor Parc Emslandermeer, samen met vier greenfees voor de baan van Golfclub Westerwolde en een dinerbon van vijftig euro, beschikbaar gesteld door de directie van restaurants Greens en De Sultan in Vlagtwedde.

De tweede prijs ging naar eerdergenoemde Bart Minnee uit Katwijk, lid van Golfclub Zeegersloot ( een midweek in een zespersoons bungalow, en vier  greenfees ) en de derde prijs werd gewonnen door Heinz Majewski uit Bremen, lid van Golfclub Lilienthal. Ook hij ontving een midweek in een zespersoons bungalow en vier greenfees.

ESO 2013 werd georganiseerd door de Stichting ESO Golftoernooien in Vlagtwedde en behalve door hoofdsponsor Parc Emslandermeer gesteund door de restaurants Greens en De Sultan in Vlagtwedde, de RABO-bank, Autobedrijf Tjeerdsma in Winschoten, brasserie Dendermonde in Winschoten en de gemeente Vlagtwedde.

ESO 2014 wordt gespeeld in de week van 19 tot en met 23 mei.

In aansluiting op dit persbericht: Naast de overallprijzen werden er op de finaledag ook dagprijzen gewonnen: Henk van der Greft werd 1e met netto 34 punten, Gezienus Hanken werd 2e met netto 31 punten en Eesge Jongstra werd 3e met netto 28 punten.

De birdiebokaal werd gewonnen door Peter Wehnes en uitgereikt door Istvan Koning, de teruggetreden initiator van de ESO-toernooien.

Tegelijk met de finale waaraan alleen de veertig besten mochten meedoen werd een slotwedstrijd voor de overige deelnemers gespeeld op de aangrenzende Emslandermeerbaan. Ook hier vielen prijzen te winnen. De 1e  prijs was hier voor Maria Majewski, de 2e voor Alie Melai en de 3e voor Ankie Kors. Allemaal van harte gefeliciteerd.

De organisatie van ESO 2013 was in handen van Roely Volders, Jacques van den Bos en Hans Peerbolte. Ze werden bijgestaan door een team bestaande uit Harry Huls, Huib van Beusekom, Gerda Wateler, Astrid Peerbolte, Irene Cooke en Inoesjka Ploeger.

Noteer de data van ESO 2014 alvast in je agenda en hou begin december deze website in de gaten want daarop wordt aangekondigd wanneer de inschrijving wordt geopend!

Nieuwsbulletin nr.5 mei 2013

 

Check de groeps- en startlijsten!

ESO 2013 staat op het punt van beginnen! De definitieve groepsindelingen en startlijsten staan nu op de website ( www.esogolftoernooien.nl ). Check in het weekend nog even of er iets belangrijks in is veranderd zodat je niet op het verkeerde tijdstip op de verkeerde baan staat!

We lichten nog even een punt uit het toernooireglement inzake de scorekaarten. Die kunnen desgewenst na afloop van iedere wedstrijddag aan de wedstrijdtafel worden opgevraagd. Niet opgevraagde kaarten worden vier weken na het toernooi vernietigd.

Vraag je tijdens het spelen alvast af of je, als je de finalewedstrijd op de Westerwoldebaan vrijdag niet gaat halen, mee wilt spelen in de gelijktijdige slotwedstrijd op de Emslandermeerbaan. Dan hoef je daar niet meer over na te denken als het je aan de wedstrijdtafel wordt gevraagd! Ook hier zijn prijzen te winnen.

Vanaf nu dus maar duimen voor speelbaar weer!

Nieuwsbulletin nr.4 mei 2013

 

Gezocht: reserves en dag invallers voor ESO 2013

Het Emslandermeer Senior Open 2013 was vorig jaar december binnen enkele weken volgeboekt! Een geweldige opsteker voor de organisatie, maar het gevolg was wel dat zich daarna bijna niemand meer opgaf. De mensen die op de reservelijst stonden zijn inmiddels opgenomen in het veld van definitieve deelnemers. Er zullen vermoedelijk in de aanloop naar ESO 2013, dat wordt gespeeld van 27 tot en met 30 mei, nog wel een paar afzeggingen komen. Daarom deze oproep aan iedereen die al op de lijst van definitieve deelnemers staat: ken je nog mensen die graag mee hadden willen spelen maar die te laat waren met opgeven, licht ze in en vraag ze zich alsnog snel even aan te melden voor deelname en  het inschrijfgeld te betalen ( zie voor verdere info www.esogolftoernooien.nl ). Als je toch niet op de lijst van definitieve deelnemers komt wordt het inschrijfgeld natuurlijk teruggestort.

Daarnaast kun je je ook aanmelden als dag invaller. Dat houdt in dat je tijdens het toernooi onverwacht kunt worden gebeld om direct de plaats van een uitvaller in te nemen. Voor een dag of voor de rest van het toernooi. Die bereidwilligheid om de organisatie uit de problemen te helpen kost je niets! Eis is wel dat je een beetje in de buurt moet wonen en dat de organisatie beschikt over je ( mobiele ) telefoonnummer. Meld je aan bij [email protected].