Jaarlijks archief: 2012

Nieuwsbulletin nr.2 december 2012: ESO 2013 volgeboekt!

 

Binnen vier weken is ESO 2013 al volgeboekt! Vorig jaar meldden wij u nog dat het toernooi voor het afgelopen jaar in februari al volledig bezet was, ditmaal ging het dus nog veel sneller. De organisatie beschouwt het als een bewijs dat het toernooi zich in de zes jaar van haar bestaan een vaste plek heeft veroverd op de seniorentoernooikalender van Nederland.

Als u nu onverhoopt te laat bent met inschrijven kunt u zich altijd nog opgeven voor de reservelijst. Mochten er deelnemers gaan afvallen dan komen de mensen op de reservelijst in volgorde van aanmelding op de openvallende plaatsen. Ook dan geldt de volgorde van betaling! Wordt u uiteindelijk niet geplaatst dan krijgt u uw geld terug.

Wij maken van de gelegenheid gebruik om u een prettige jaarwisseling toe te wensen en een gezond en sportief 2013. Uw grote belangstelling heeft ons er nog meer van doordrongen dat we  borg moeten staan voor een goede organisatie van het komende toernooi!

 

Nieuwsbulletin nr.1- december 2012

 

Nieuwsbulletin nr.1 december 2012

 

Welkom op onze nieuwe website. Wij danken ons clublid Peter Schuitema die vrijwillig de vorige site bouwde en wij danken Anno de Vries van Annologic die deze nieuwe site maakte. Als u op deze site terecht bent gekomen via www.senior-open.nl dan klopt dat oude adres omdat het is gelinkt aan het nieuwe adres www.esogolftoernooien.nl . Gebruik in het vervolg uitsluitend dit nieuwe adres om foutmeldingen te vermijden.

Met het in de lucht brengen van de site wordt ook de inschrijving voor ESO 2013 geopend. U kunt zich opgeven door het inschrijfformulier onder de knop “2013″ en dan “inschrijven” volledig in te vullen. Denk er om dat u pas na ontvangst van uw betaling als deelnemer wordt ingeschreven. Vorig jaar waren daar een paar misverstanden over! Lees ook het toernooireglement zorgvuldig door en geef op het inschrijfformulier aan dat u er mee akkoord gaat. In het toernooireglement staat bijvoorbeeld dat het inschrijfgeld 99 euro bedraagt, maar dat leden van de golfclubs Westerwolde en De Compagnie 15 euro korting krijgen. Het maximaal toegestane  aantal deelnemers is dertig voor beide verenigingen.

Wacht niet te lang met inschrijven. Vorig jaar was het toernooi binnen enkele weken volgeboekt! Het maximale aantal deelnemers is wederom bepaald op negentig. Klik hier voor het inschrijfformulier.

In reactie op onze email van 27 november kwam er een aantal foutmeldingen retour. Kijk even of uw emailadres er bij staat en geef ons het juiste adres door. Stelt u geen prijs meer op emails over het ESO-toernooi laat ons dat dan ook even weten. Adres: [email protected]

 

Dit zijn de foutmeldingen:

[email protected]

[email protected]

[email protected]

[email protected]

[email protected]

[email protected]

[email protected]

 

 

 

Foto’s NK 2012

Galerij…

Op de foto (close-up) het winnende team van golfclub Westerwolde. V.l.n.r.:

Henk Schoot, Tony Egges, John Savenije, Jacques van den Bos, Abel Vos en Harry Huls

 

ESO 2012 vierde eerste lustrum

Bart Minnee uit Katwijk wint seniorengolftoernooi ESO 2012 in Vlagtwedde

 

Het vierdaagse seniorengolftoernooi ESO ( Emslandermeer Senior Open) vierde dit jaar het eerste lustrum. Het werd van 4 tot en met 8 juni gespeeld op de golfbanen van Vlagtwedde, Veendam en het Duitse Papenburg en het werd gewonnen door Bart Minnee uit Katwijk. Hij scoorde 120 Stablefordpunten. Tweede werd Arie Sloot uit Assen met 116 punten en derde werd  Gezienes Hanken uit Schoonebeek met 111 punten. De birdietrofee werd eveneens uitgereikt aan Arie Sloot. Roel de Vries uit Oranjewoud sloeg een hole in one. Er werd voor het berekenen van de uitslagen gewerkt met ¾ handicapverrekening. Opvallend is dat daardoor veel lage handicappers in de toptien eindigden.

Het ESO heeft zich in de afgelopen vijf jaar ontwikkeld tot een gewild toernooi. Dat heeft te maken met de bewust aangehouden kleinschaligheid ( maximaal negentig deelnemers ), de lage inschrijfprijs en de nagestreefde gezelligheid. Er is een delicaat evenwicht bereikt tussen sportieve onderlinge competitie en een goede sfeer. Daarmee is het doel van initiatiefnemer Istvan Koning uit Sellingen, lid van Golfclub Westerwolde, bereikt. Hij moest zich dit jaar helaas wegens hartproblemen terugtrekken uit de organisatie. Het voorzitterschap van de Stichting ESO Golftoernooien droeg hij over aan Roely Volders, eveneens lid van Golfclub Westerwolde. Gesteund door een stevig team van vrijwilligers slaagde ze er in een goed toernooi neer te zetten waarmee niet alleen de golfbaan in Vlagtwedde, maar in ruimer verband heel Westerwolde, op de golfkaart van Nederland werd geplaatst.

Winnaar Bart Minnee vertolkte de gevoelens van veel deelnemers in zijn dankwoord na de prijsuitreiking:

“Ik heb een mooi stukje van Nederland ontdekt. Mijn complimenten aan de golfclub in Vlagtwedde.”