Jaarlijks archief: 2011

Nieuwsbulletin nr.2 december 2011

Waarde golfers,

het aantal inschrijvingen voor ESO 2012 ligt nu al rond de zestig. Als u zich dus nog niet hebt aangemeld, wacht niet te lang; het maximum aantal deelnemers is immers op negentig gesteld. Als u te laat bent met inschrijven ( en betalen ) komt u weliswaar op een wachtlijst maar de praktijk leert dat er maar weinig deelnemers afzeggen. Inschrijven gaat het gemakkelijkst via onze website www.senior-open.nl.
De ESO-organisatie wenst u prettige feestdagen en een voorspoedig 2012!

Namens de ESO-commissie,

Hans Peerbolte

Nieuwbulletin 1 november 2011

De voorbereidingen voor ESO 2012 zijn al in volle gang. Tussen 4 en 8 juni zal het toernooi voor de vijfde keer worden gespeeld en zoals het er nu naar uitziet wederom op de banen van  Golfclub Gutshof in Papenburg, Duitsland, Golfclub “De Compagnie” in Veendam en Golfclub “Westerwolde” in Vlagtwedde. We streven er naar dit lustrumtoernooi een speciaal tintje te geven.

We hebben kans gezien het inschrijfgeld op hetzelfde lage niveau van ESO 2011 te houden en omdat we weten dat u het gelimiteerde aantal deelnemers evenzeer waardeert handhaven we dat op maximaal 90, verdeeld over twee groepen.

 

We handhaven ons systeem van twee dagen spelen, een dag rust en dan weer twee dagen spelen. Ons is duidelijk gebleken dat u de voorkeur geeft aan een rustdag in het midden van het toernooi.

 

Vanaf nu kunt u zich inschrijven!

 

We hebben een nieuwe website. Ontworpen door Peter Schuitema, lid van GC Westerwolde en geïnteresseerd in onze ESO-toernooien. Er wordt nog wat aan gesleuteld maar we hopen dat u er als gebruiker tevreden over bent. Hebt u op- of aanmerkingen, laat het ons weten.

Verslag NK Seniorengolf 2011

VERSLAG NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP SENIORENGOLF 2011

De NGF (Nederlandse Golf Federatie) organiseerde samen met de Stichting ESO

op vrijdag 3 juni 2011 het Nederlands kampioenschap van de  heren senioren dubbel negen golfcompetitie. Het kampioenschap werd voor het tweede jaar gespeeldop de baan van Golfclub Westerwolde in Vlagtwedde

Jaarlijks spelen meer dan 800 golfers in het voorjaar in teams van zes spelers in regionale competities. Tijdens deze finale speelden de regionale poulewinnaars om het Nederlands kampioenschap. De wedstrijdvorm waarin werd gespeeld was matchplay, d.w.z. dat er per hole kon worden gewonnen, gelijkgespeeld of verloren.

 

Door golfclub Westerwolde werden de spelers onthaald op koffie met koek. Ze werden welkom geheten door vice-voorzitter Joop Klimp en kregen de laatste instructies van wedstrijdleider Jacques van den Bos, waarna ze in prachtig zomerweer in vijftien groepjes van twee een spannende strijd leverden.

In de baan werden ze ondersteund door leden van de club die als spotters waar nodig hielpen om uit de richting geraakte ballen op te sporen.

De prijsuitreiking werd gedaan door Abe Jan ter Beek  van de NGF, die Golfclub Westerwolde bedankte voor het initiatief om dit Nederlands kampioenschap wederom op deze baan te laten spelen. Hij complimenteerde de club met de mooie baan en sprak de wens uit dat deze finale een traditie zou worden.

Het geheel werd afgesloten met een superbuffet in restaurant Greens.

 

Voor nadere toelichting:

Jacques van den Bos (wedstrijdleider)

0599.313535

[email protected]

Eindstand ESO 2011

Naam
Dag 1
Dag 2
Dag 3
Dag 4
Totaal
1
Schulte, Bernard
23
32
32
30
117
2
Sloot, Arie
24
29
36
24
113
3
Vos, Abel
20
33
24
33
110
4
Hanken, Gezienes
28
28
24
28
108
5
Savenije, John
21
30
24
32
107
6
Platvoet, Ineke
25
26
29
26
106
7
Bolier-Voermans, Gerri
24
25
30
26
105
8
Greft, Henk van der
23
24
32
24
103
9
Komduur, Henk
25
21
29
27
102
10
Schuit-van de Miessen,Marlou
25
21
28
27
101

Verslag ESO 2011

Bernard Schulte wint ESO 2011

 Het officiele persbericht dat na afloop van het ESO 2011 werd verspreid luidt als volgt:

Het vierde Emslandermeer Senior Open (ESO), golftoernooi voor senioren, is dit jaar gewonnen door Bernard Schulte, lid van Golfclub Holthuizen in Roden. Hij ontving een midweekverblijf in een twaalfpersoons bungalow op het Parc Emslandermeer in Vlagtwedde, hoofdsponsor van het toernooi. Tweede werd Arie Sloot, lid van Drentse Golfclub De Gelpenberg in Aalden en derde werd Abel Vos, lid van Golfclub Westerwolde in Vlagtwedde. Hun prijs bestond uit een midweek of weekend in een zespersoons bungalow op genoemd park. Birdieking werd met drie tijdens het toernooi geslagen birdies eveneens Bernard Schulte.

Aan het vierdaagse toernooi namen 86 mensen deel. Zij speelden in de week van 16 tot en met 20 mei op de baan van golfclub Westerwolde in Vlagtwedde, Golfclub De Compagnie in Veendam en Golfclub Gutshof in het Duitse Papenburg.

De finalewedstrijd werd vrijdag 20 mei gespeeld in Vlagtwedde.

Volgend jaar vindt begin mei het eerste lustrum van het ESO-toernooi plaats. De formule blijft ongewijzigd: kleinschalig en betaalbaar met een internationaal tintje, een vierdaags golfevenement waarbij de gezelligheid net zo belangrijk is als de sportieve strijd om de prijzen.

Wij als ESO-commissie voegen aan dit persbericht toe dat we geweldig hebben genoten van het plezier dat jullie deelnemers hadden tijdens dit toernooi. Ondanks de vervelende regen die de eerste twee dagen het uiterste vergde van ieders incasseringsvermogen bleef de stemming goed. Tijdens de laatste twee toernooidagen klaarde het op en keerde op de slotdag zelfs de vroege zomer die we de afgelopen weken hadden gekend, weer terug.

Opmerkingen en reacties die wij tijdens de speeldagen van enkelen uwer ontvingen nemen we mee in de evaluatie!

Volgend jaar vieren we ons eerste lustrum. Noteer de data vast in uw agenda: maandag 4 juni, dinsdag 5 juni, donderdag 7 en vrijdag 8 juni 2012. Wij als ESO-commissie gaan ons best doen om de succesvolle formule van dit toernooi te handhaven: kleinschalig en betaalbaar, met een internationaal tintje en een sfeer waarbij de gezelligheid minstens zo belangrijk is als de sportieve strijd om de prijzen.

Wij danken u voor uw bijdrage aan het slagen van ESO 2011.

Via bulletins houden we u tussen nu en mei 2012 op de hoogte van de stand van zaken aangaande ESO 2012.

 

Nieuwsbulletin nr 3 januari 2012

We zitten nu ( begin januari ) op rond de tachtig deelnemers! Nog nooit eerder naderden we zo snel het maximum aantal van negentig. De organisatie vat het op als een bewijs van waardering voor de sfeer tijdens de ESO-toernooien in de vier voorgaande jaren. En omdat we ook weten dat juist de kleinschaligheid van het toernooi op prijs wordt gesteld handhaven we onze limiet.

Als u zich nog niet hebt opgegeven, doe het dan snel. Als u zich al wel hebt opgegeven maar nog niet hebt betaald, doe dat dan ook snel. Op het moment dat er negentig aanmeldingen binnen zijn worden de definitieve aanmeldingen in volgorde van binnenkomst van betaling op de deelnemerslijst geplaatst. Wie zich op dat moment alleen nog maar heeft aangemeld maar nog niet betaald, loopt de kans op de reservelijst te komen…