Jaarlijks archief: 2010

Emslandermeer Senior Open 2010 kende verrassende finale

Het Emslandermeer Senior Open 2010, golftoernooi voor senioren, georganiseerd door de Stichting ESO, beleefde vrijdag 4 juni een onverwacht slot. Drie dagen lang was er gespeeld op de banen van Golfclub De Compagnie in Veendam, Gutshof in het Duitse Papenburg en gastgever Golfclub Westerwolde in Vlagtwedde. Op de finaledag, die werd gespeeld op de baan van Golfclub Westerwolde en de aangrenzende baan van Parc Emslandermeer, leken de prijzen bij voorbaat verdeeld, maar toen de einduitslag was berekend bleken er toch drie anderen dan verwacht bovenaan te zijn geëindigd in het veld van ruim tachtig deelnemers.

Vlagtwedde’s burgemeester, mevrouw Leontien Kompier, reikte de dagprijzen uit waarna directeur Hessel Hollema van het Parc Emslandermeer, hoofdsponsor van het vierdaagse toernooi, de twee overallwinnaars bekendmaakte.

De eerste prijs, een week voor twee personen in een vakantiehuisje op Texel inclusief ontbijt en greenfee, werd gewonnen door de heer Abel Toutenhoofd, lid van Golfclub De Compagnie in Veendam. De tweede prijs, een midweekverblijf voor twee personen op Texel, ging naar de heer Ben Mulder, lid van BurgGolf Emmen in Emmen. Derde werd Marlou Schuit-van de Miessen, lid van golf & countryclub De Hooge Graven in Ommen. De beker voor de birdieking/queen  ( degene die de meeste birdies scoorde ) viel eveneens toe aan de heer Ben Mulder.

Naast Parc Emslandermeer als hoofdsponsor telde ESO 2010 als sponsor: RABO-bank, Interpolis, Autobedrijf Tjeerdsma in Winschoten, Van Westen Kleding in Musselkanaal, restaurant Greens in Vlagtwedde, Partex BV, de gemeente Vlagtwedde, bistro De Urnenhoeve in Wedde, hotelrestaurant De Herberg in Sellingen en Hof van Sellingen.

Het was voor de derde keer dat een ESO-golftoernooi plaatsvond. ESO 2011 zal worden gespeeld tussen 16 en 20 mei van het volgend jaar. De limiet zal worden gehandhaafd op negentig deelnemers omdat naast zaken als goede speelbanen en een soepele organisatie juist de kleinschaligheid van dit toernooi op prijs wordt gesteld.

Twee onderdelen van het geslaagde toernooi dienen hier nog vermeld te worden:

Eén: je zou niet zeggen dat het een gezelligheidstoernooi was als je zag hoe sommige scorekaarten met bloed besmeurd werden ingeleverd…Dat kwam zo: Lydie Feimann struikelde de eerste dag in Papenburg over een trolley, ongetwijfeld toen ze achteruitlopend de lijn van haar bal probeerde te bepalen. Ze liep een bloedende wond aan haar been op, maar werd onmiddellijk opgevangen door de twee gentlemen in haar flight. Met als gevolg dat er aan het eind van de dag bloed aan hun scorekaarten kleefde. Met Lydie gaat het overigens goed.

Twee: onze voorzitter, Harry Garrelts, neemt zijn nieuwe taak wel uiterst serieus. Hij voelde zich verplicht om op de dinsdag dat hij op zijn eigen baan speelde, een voorbeeld te stellen. Lastig daarbij was wel dat hij zijn (dure) bril kwijt was. Eise Schulting had het kleinood gelukkig gevonden en het overhandigd aan de dames Wateler en Peerbolte, die per buggy de troepen in het veld inspecteerden. Zij brachten de bril terug naar Harry die prompt daarna een hole in one sloeg op hole acht. Niet zo handig als er een mannetje of vijftig graag met je willen proosten, maar aan de andere kant redde het waarschijnlijk zijn huwelijk. Zijn Geke heeft immers al drie holes in one op haar naam staan, dus de druk op Harry om ook eindelijk eens zoiets te presteren was haast ondragelijk geworden…Wel jammer dat de Audi R8 ter waarde van Euro 192.505 die Autobedrijf Tjeerdsma uit Winschoten voor de ingang van Greens had opgesteld daar louter stond als blikvanger en niet als premie op een hole in one…

Tenslotte nog dit:

De organisatie van ESO 2010 ( Istvan Koning, Jacques van den Bos, Joke Laferte en Hans Peerbolte ) dankt hopelijk mede namens alle deelnemers de vrijwilligers die belangrijk werk hebben verricht tijdens het toernooi. Dat zijn Harry Huls, de heel wat uurtjes heeft gestoken in het verwerken van de uitslagen van de tachtig deelnemers die elke dag op twee verschillende banen speelden. De uitslagen stonden steeds nog dezelfde avond op de website www.senior-open.nl.! Daarnaast hebben Gerda Wateler, Irene Cooke, Inoesjka Ploeger. Astrid Peerbolte en Huib van Beusekom geassisteerd bij het verwelkomen en inschrijven van de deelnemers, bij het starten van de flights en bij het verwerken van de uitslagen in de computer. De heer Theo Ferguson, een van de deelnemers, had het werk van deze dames zo gewaardeerd dat hij op eigen initiatief een doosje bonbons voor elk van hen had gekocht. Hij bood ze met een toespraakje na de prijsuitreiking aan (“Ik weet dat vrijwilligers altijd door de zijdeur afgaan…”) en vervolgens onderstreepten alle aanwezigen dit hoffelijke gebaar met een daverend applaus.

Zoon Robert van Istvan Koning maakte samen met collega Kevin van Gelderen tijdens het toernooi video-opnamen, die binnenkort na montage te zien zullen zijn op www.senior-open.nl.

De organisatie dankt tenslotte alle deelnemers voor hun bijdrage aan het slagen van het toernooi. Wij zijn bedolven onder de complimenten, die wij blozend tot ons nemen. Uw opbouwende kritiek nemen wij mee in onze voorbereidingen op ESO 2011.

Tot volgend jaar!

 

Namens de ESO-commissie,

 

Hans Peerbolte.