Maandelijks archief: mei 2008

ESO 2008 geslaagd

Emslandermeer Senior Open succes voor Vlagtwedde

 

Het ESO 2008, het Emslandermeer Senior Open, dat tussen 19 en 23 mei werd gespeeld op de banen van Vlagtwedde, Emmen en Papenburg, is geslaagd. Het was prima golfweer en de 42 deelnemers toonden zich na afloop enthousiast. Vrijwel iedereen zegde toe volgend jaar weer mee te doen! Als elke deelnemer dan een medeclublid meebrengt ( en dat gaan ze proberen! ) zitten we volgend jaar op tussen de 90 en 100 deelnemers.

Hoofdsponsor van ESO 2008 was Parc Emslandermeer. Daarnaast werd het toernooi gesponsord door de ING-Bank, restaurant Greens, hotel De Herberg in Sellingen en de gemeente Vlagtwedde.

Het toernooi was een succes voor onze vereniging: de eerste prijs ( een weekarrangement inclusief greenfees op Golfpark Cochem aan de Moezel in Duitsland ) werd na een spannende finale op de baan in Vlagtwedde gewonnen door Henk Komduur. De tweede prijs ( een midweek op Parc Emslandermeer inclusief greenfees ) was voor Els Adema en de derde prijs ( een ING-tas met wijnpakket ) ging naar Henk Hovenkamp. Zij ontvingen daarnaast alle drie een beker ter herinnering.

De helft van de deelnemers bestond uit leden van onze vereniging. De overige kwamen uit alle delen van het land. Veel spelers waren verrast door de aanwezigheid van zulke uitdagende banen als die in Vlagtwedde en Emmen en ook de schoonheid van de baan in Papenburg werd alom geprezen. Wat dat betreft was het toernooi ook een prima gelegenheid om golfers te laten kennismaken met dit hoekje van Nederland en Duitsland. Een aantal deelnemers gaf aan zeker nog een keer op eigen gelegenheid hier te komen spelen.

Initiatiefnemer voor het toernooi was Istvan Koning, die bij de organisatie werd geassisteerd door Jacques van den Bos en Hans Peerbolte. Harry Huls zorgde voor aanvang van het toernooi en tijdens de speeldagen voor de verwerking van de handicaps en het maken van de startlijsten. Tijdens het toernooi traden Irene Cooke, Inoesjka Ploeger en Huib van Beusekom op als starter. Beide dames stonden Harry ook bij bij het invoeren van alle gegevens in de computer. Hans van Leeuwen was voortdurend telefonisch bereikbaar om op te treden als hoofdscheidsrechter. Het tekent het gezelligheidskarakter van het toernooi dat van zijn diensten geen gebruik hoefde te worden gemaakt!

Een speciaal toernooi voor senioren – en dan ook nog grensoverschrijdend- bestond tot nu toe nog niet in ons land. Het succes van deze eerste keer heeft de organisatie dan ook doen besluiten een ESO 2009 voor te bereiden. De geplande speeldagen zijn 11,12, 14 en 15 mei 2009, op dezelfde banen en in principe in dezelfde opzet, dus Stableford.